top of page

Privatperson

För dig som privatperson finns det idag goda ekonomiska förutsättningar att installera solceller på ditt hus. Genom grönt bidrag sänks dessutom kostnaden med upp till 100 000 SEK. 

Vad passar dig?

Windon Nordika_edited.jpg

Solpanel på tak

Montering av solpanel på tak är den absolut vanligaste applikationen för privatpersoner idag. Snabbt montage och liten påverkan för er när vi monterar. Välj vår högkvalitativa standardpanel Nordika, som 99% av våra kunder väljer, så får ni en riktig arbetshäst som har 30 års effektgaranti, gjord i dubbelglas för hållbarhet och brandklass A. 

För tekniknörden eller den med stor plånbok så erbjuder vi premiumpanelen Effecta som liksom Nordikan har extremt hög kvalité men med bland annat en etsad yta som ger god energiproduktion även när solen bara sticker upp över horisonten på vintern. 

Ampere - 004 - Copy.jpg

Norden är en takserie utvecklad för den nordiska marknaden. Ett tak som har förbättrad funktionalitet, kräver mindre underhåll och har en estetiskt tilltalande design.

Konstruktionen ger ett tak som täcks av självrengörande glaspaneler som går att gå på. Ventilationen mellan tak och papp är betydligt högre än standardtak och hjälper till att kyla solpanelerna för maximal energiproduktion.

Kostnaden för Norden är lägre än att byta takpannor och att lägga solpanel ovanpå.

Ridgeblade Rb1 hus.jpg

Ridgeblade vindturbiner

2025 kommer vindturbiner till privatmarknaden. Genom att takets lutning förstärker vindstyrkan över taknocken ger t ex ett tak med 45 graders lutning 2,2 ggr mer producerad effekt än monterat på ett platt tak. Går att montera på alla taktyper.

 

Försäljningsstart i slutet på 2024.

Batteri

Vill du leva utan strömavbrott eller bara sänka dina kostnader genom att köpa el när den är som billigast och sälja när den är dyr, då kan det vara bra att investera i ett batteri i samband med installation av solceller. 

Hur stort batteri du behöver beror helt på hur din användning ser ut. De flesta batterityper går enkelt att bygga ut efter hand om ditt energibehov ändras.

t-bat-sys-hv-3-0_edited.png

Varför egen energiproduktion?

Det finns idag ingen anledning att inte ha egen energiproduktion. Producerande enheter som solceller och vindturbiner har blivit så pass bra att både ekonomi och drift mår bra av egen energiproduktion.

Lägre elkostnad

Målet är att egen energiproduktion ska täcka en så stor del som möjligt av det ni konsumerar, vilket ger bäst ekonomisk effekt. 

Att investera i egen energiproduktion är dessutom ett sätt att framtidssäkra sin ekonomi mot hastiga rörelser på elmarknaden. 

Slipp strömavbrott 

Med ett batteri kan ni ha fortsatt drift vid strömavbrott och slippa sitta i mörkret. 

Så kommer ni igång

Panel på tak_edited.jpg

1

Platsbesök

Vi kommer ut till er och tittar på rådande förutsättningar i
fastigheten och gör en bedömning av arbetsinsats samt vilken teknisk lösning som lämpar sig bäst.

2

Genomgång av lösning

Vi presenterar en komplett teknisk lösning och går igenom både genomförande och ekonomisk påverkan. 

En viktig del är även hur solpanelerna kommer att sitta på ert hus. Vi visar på en bild hur det kommer att se ut och vad solens effekt är på respektive yta. 

3

Beslut & Installation

Investeringsbeslut tas
Vad kul, nu kör vi!

Föranmälan

Vi gör en föranmälan till nätägaren för att säkerställa att ni får koppla in en anläggning. Det tar 3-30 dagar.

Installation & Driftsättning

När föranmälan är godkänd bokar vi in installation & driftsättningen.

Efteranmälan 

Efter avslutad installation gör vi en efteranmälan och ni har nu egen energiproduktion!

Kontakt

Förfrågningar

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig inom 24h. 

Huvudkontor

Pumpgatan 1

417 55, Göteborg

 

hej@amperebolaget.se

Tel: 010-20 22 335

Kontakta oss

Meddelande skickat!

bottom of page